Website onderhouden

De meeste mensen die tegenwoordig beginnen met een website, nemen een cms-pakket als wordpress, joomla of drupal en passen het uiterlijk aan aan de huisstijl van hun bedrijf of organisatie. Een snelle oplossing die van direct toegang geeft tot allerlei SEO-friendly plug-ins, responsive designed thema’s, mobile- en tablet-first aanpak, etc. 

Een collega van me moet voor een klant met joomla aan de gang en ik wens hem oprecht veel succes. Hoewel veel mensen het systeem roemen, heb ik er nooit echt prettig mee kunnen werken. Op een of andere manier denk ik niet hetzelfde als de makers van joomla. En dat is goed! Diversiteit op internet is goed! WordPress wordt door veel mensen gebruikt en dat is te zien. Standaard thema’s met evt. een ander kleurtje herken je direct.

Sommige van mijn klanten hebben een statische website die met ASP of alleen HTML gemaakt zijn. En weet je wat? Ze werken perfect! Die doen precies waar ze goed in zijn. Sommige sites veranderen niet zo snel, dus die hoeven geen “loopstation” op de achtergrond hebben draaien. Klanten die zelf een idee hebben hoe dat website-gebeuren gedaan moet worden, laten het liever aan mij over. Het erg prettig om weer eens ouderwets met DreamWeaver (code-mode) te werken en met HTML aan de slag te gaan. Alle kennis van vroeger die met de komst van WYSIWYG-editors en online tools ondersneeuwde, graaf ik weer uit. Lekker aan de slag!

En de site ziet er aardig uit. Kijk zelf maar: www.disdeuren.nl.