foto-album opmaken

Veel mensen willen na de vakantie een foto-album maken en het dan bij de HEMA of het Kruidvat laten drukken. De software die je kunt downloaden is voor veel mensen prima geschikt om de foto’s in het album te zetten. Je kunt kiezen uit standaard effecten en kaders. Voor mensen met twee linker muisknoppen bestaat zelfs de mogelijkheid om een album automatisch te vullen met foto’s. Al het werk wordt op die manier uit handen genomen, maar laten we eerlijk zijn: Je kunt zien dat het de standaardinstellingen zijn en dat de foto’s automatisch geplaatst zijn. Als je iets bijzonders wilt, moet je er meer tijd aan besteden en ook dat is mogelijk met de albumsoftware.

Niet iedereen kan echter met die programma’s uit de voeten. Ik vind het geen makkelijk programma’s om mooie pagina’s mee te maken. Toch heb je het programma nodig om je foto-album te bestellen.

Gelukkig is er een andere manier en die maakt het mogelijk de opmaak veel exacter en verfijnder te regelen. Voor onze vakantiefoto’s gebruikte ik die manier al en de reacties van mensen die het boekje zagen spreken boekdelen:

“Zo ziet mijn foto-album er nooit uit! Hoe doe je dat?”

“Dat zou ik ook wel willen! Mooi zeg.”

Ik gebruik professionele software om de pagina’s mee op te maken. De pagina’s exporteer ik dan op zo’n manier dat ze (vrijwel zonder kwaliteitsverlies) eenvoudig in albumsoftware kunnen worden geplaatst. Elke pagina wordt dus één bladvullende foto. Alle geavanceerde mogelijkheden kunnen worden gebruikt: speciale effecten, vloeiende overgangen, filters, schaduwen, etc.

Teksten kunnen in elk beschikbaar lettertype gezet worden. In de bestaande albumsoftware ben je vaak aangewezen op een beperkt aantal fonts. Ik kan het fotoalbum een persoonlijk en onderscheidend tintje geven door een bijzondere letter te kiezen en te gebruiken.

Wil je ook een bijzonder fotoalbum?

Ik doe het graag voor je!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.